Masterat

 

Programe de studii

Domeniul de masterat în care se încadrează acest program de studii este Inginerie civilă și instalații. Durata studiilor este de 2 ani (120 de credite ECTS). Studenții dobandesc competențe în proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirilor și modernizarea energetică a structurilor din mediul construit. Finalizarea acestui program de studii presupune lărgirea ariei de competențe și abilități generale caracteristice profesiei de inginer constructor, dar și a altor specializări aflate în strânsă legătură cu sectorul construcțiilor: responsabil tehnic cu execuția, inginer-șef in construcții sau conducător de antepriză construcții-montaj, etc.

 

Discipline studiate: Concepte BIM în ingineria civilă, Evaluarea fiabilității structurilor în conceptul de proiectare la durabilitate, Analiză structurală avansată cu element finit, Materiale compozite utilizate în construcții, Îmbunătățirea  terenului de fundare și reabilitarea și consolidarea  infrastructurii construcțiilor, Structuri moderne de beton precomprimat, Stabilitate și elemente de calcul neliniar al structurilor, Reabilitarea și consolidarea structurilor din beton armat, Reabilitarea și consolidarea structurilor din lemn și zidărie, Reabilitarea și consolidarea structurilor din metal, Structuri din oțel pentru clădiri înalte și construcții speciale, etc.

 

Perspective după finalizarea studiilor: Inginerii au posibilitate de angajare în cadrul firmelor de proiectare și a firmelor de execuție. De asemenea pot lucra în consiliile județene și primării la birourile tehnice de autorizare a clădirilor precum și în cadrul companiilor care au în patrimoniu clădiri.

Plan de învățămât promoția 2023-2025

Domeniul de masterat în care se încadrează acest program de studii este Inginerie civilă și instalații. Durata studiilor este de 2 ani (120 de credite ECTS). Scopul principal al programului de master este de a pregăti absolvenții pentru o carieră care necesită un grad ridicat de cunoștințe specializate, și este conceput pentru a acoperi o varietate de subiecte de la conceperea, proiectarea și optimizarea sistemelor de instalații din clădiri, până la propunerea de măsuri pentru realizarea unor clădiri cu consum redus de energie și, prin urmare, este un progres important în educația sudenților din domeniul Ingineriei Instalațiilor.  

Discipline studiate: Conceptul NZEB in proiectarea instalațiilor, Sisteme sanitare integrate NZEB, Sisteme de încălzire pentru case pasive și NZEB, Proiectarea instalațiilor în sistem BIM (Modelarea informatică a clădirilor), Simularea consumului de energie în designul clădirilor, Sisteme de ventilare/ climatizare pentru case pasive și NZEB, Sisteme electrice și de iluminat cu consum redus de energie, Sisteme de producere centralizată a energiei în mediul urban, Rețele termice moderne în mediul urban, Monitorizarea consumurilor de energie în mediul urban, Valorificare superioară a energiei în mediul urban, Utilizarea surselor de energie regenerabilă în clădiri, Managementul energetic al clădirilor (BMS), Analiza resurselor și utilizării energiei în construcții, Managementul proiectelor și lucrărilor de instalații pentru construcții

Perspective după finalizarea studiilor: Inginerii au posibilitate de angajare în cadrul firmelor de proiectare și a firmelor de execuție. De asemenea pot lucra în consiliile județene și primării la birourile tehnice de autorizare a clădirilor precum și în cadrul companiilor care au în patrimoniu clădiri.

Plan de învățămât promoția 2023-2025